Lauantain tokotreenit olikin tehokkaat, kun meidän ryhmässä oli vain 2 koirakkoa paikalla. Ensin alkuun Anne kertoi ohjatun noudon ja tunnistusnoudon teoriaa, ne on meikäläiselle ihan uusia liikkeitä. Ja sen jälkeen ei kun hommiin!

Ohjattu nouto
Peppu laitettiin merkille ja Anne meni oikealle puolelle kapulaa heiluttelemaan. Mä jäin odottaan että Anne lakkais heiluttelun mutta Anne vaan jatkoi heiluttelua, joten lähetin Pepun kapulalle. Siinä vaiheessa sit selviskin et Anne jäi heilutteleen kapulaa sen takia et olis saanu Pepun katsomaan sinne, mutta sehän vaan toljotti mua. Peppu lähti kuitenkin hyvin käsimerkistä kapulalle, joten tässä ehkä oli agilityn harrastus taas avuksi ;) Tehtiin pari toistoa ja meni hyvin, sen jälkeen pari toistoa vasemmalle. Ensimmäinen kerta tarvitsi vähän vahvistusta mutta muuten meni hyvin.

Tunnari
Tunnaria ei ole oikeastaan Pepun kanssa tehty yhtään. Aloitettiin niin että Anne vei kapulan hallin maton reunan alle ja lähetin Pepun. Meni tosi hienosti ja löysi kapulan helposti. Siirryttiin vähän eteenpäin  hallissa ja Anne vei taas kapulan maton alle. Tällä kertaa Peppu ei osunut suorilta siihen kohtaan missä kapula oli vaan lähti menemään vähän vasemmalle, mutta käytti tosi hyvin nenää ja palasi pian takaisin ja löysi kapulan. Tähän oli hyvä lopettaa tunnarin harkka.

Luoksetulon pysäytykset
Näitä en ole tehnyt yhtään koska Pepulla on ollut ihan järkyttäviä ongelmia luoksetulon kanssa. On ollut niin suuri työ saada se lähtemään liikkeelle, etten ole edes uskaltanu ajatella sen pysäyttämistä kesken matkan. Anne kuitenkin vakaasti uskoo, että tämäkin liike saadaan opetettua, joten parasta se on kai uskoa ;) Laitettiin hallin keskelle pituuden kulmakeppi ja ensin kierrätin Peppua sen ympäri. Tätä me ollaan harjoiteltu puilla, joten tuttua oli. Lähetin vasemmalta ja ihmettelin että miksi ihmeessä Peppu aina kaartaa ihmeellisesti kulmakepin oikealle puolelle ennenkuin tajusin että pujotteluunhan se reppana luuli ensin menevänsä :) Mutta väliäkö hällä miltä puolelta kiersi, pääasia että kiersi. Kun oli muutama kierto otettu kokeilin käskyttää maahan. Kun ollaan kotona tätä harjoiteltu, Peppu on yleensä tullu mun eteen ja mennyt vasta siinä maahan, nyt se meni heti käskystä joten bileet alkoi :) Lopuksi vielä kävelin takaperin ja pysäytin Peppua seisomaan ja palkka siitä taakse. Ihan hyvin Peppu pysähtyi.
Lopuksi otin vielä muutaman suoran luoksetulon ja otettiin siihen vielä putki avuksi niin, että Peppu sai tavallaan palkaksi nopeasta luoksetulosta mennä putkeen. Vähän se oli sen näköinen että häh ;)

Kaukkarit
Nämä on luoksetulon ohella meidän toinen kompastuskivi. Mä en ymmärrä miten nää voi olla niin vaikeet, siis mulle. Tein ensin niin, että istuin maassa ja koitin siinä harjoitella, mutta Anne komensi mut ylös. Peppu periaatteessa osaa vaihdot, mutta varsinkin seisomaan jääminen on sille älyttömän vaikee. Se nousee suht hyvin ylös, mutta jos ei samalla sekuntilla tule palkkaa (kehu tai nami) se istahtaa. Tähän Anne neuvoi vaan nostamaan pyllyn takaisin ylös ja vaatimaan sitä seisomista. Kyllä se ehkä pikkuhiljaa alkoi jotain ymmärtämään. Näitä täytyy harjoitella ja paljon!

Huh, olipa rankat treenit, mutta kivaa oli. Mä taidan alkaa pikkuhiljaa innostua tästä hommasta ;)